Det viktigaste att tänka på när man planerar sitt bröllop

Vad är det egentligen som man inte bör missa?

Att planera ett bröllop kan vara mycket arbete, men det är också en fantastisk upplevelse. Genom att planera i god tid och tänka på de viktigaste sakerna kan du skapa ett bröllop som du kommer att minnas för resten av livet.

Bruddetaljer bröllopsdagen

Det viktigaste att tänka på när man planerar sitt bröllop

Att planera ett bröllop kan vara en fantastisk upplevelse, men det kan också vara mycket stressigt. Det finns så mycket att tänka på, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på när du planerar ditt bröllop:

 1. Budget: Det första du bör göra är att sätta en budget för ditt bröllop. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa dina val och undvika att spendera för mycket pengar.
 2. Datum och plats: När du har en budget kan du börja fundera på datum och plats för ditt bröllop. Tänk på när dina gäster kan komma, och om det finns några speciella datum som är viktiga för dig. Se till att boka er lokal i god tid. 
 3. Gäster: En annan viktig sak att tänka på är vilka du vill bjuda in till ditt bröllop. Se till att inkludera dina närmaste vänner och familj, samt några speciella gäster som du vill dela din stora dag med.
 4. Tema: När du har ett datum, en plats och en gästlista kan du börja fundera på ett tema för ditt bröllop. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa dina val för dekorationer, mat och underhållning.
 5. Inbjudningar: När du har ett tema kan du börja skicka ut inbjudningar. Se till att skicka ut inbjudningarna i god tid, så att dina gäster har möjlighet att planera sin resa. Hitta lite inspiration här. 
 6. Klänning: Om du är en traditionell brud är klänningen en av de viktigaste sakerna att tänka på. Börja leta efter en klänning i god tid, så att du har möjlighet att prova flera olika klänningar innan du bestämmer dig. Att köpa en begagnad brudklänning är ett bra sätt att spara pengar och vara mer hållbar. 
 7. Kostym: Om du är en traditionell brudgum är kostymen en annan viktig sak att tänka på. Börja leta efter en kostym i god tid, så att du har möjlighet att prova flera olika kostymer innan du bestämmer dig.
 8. Bouquet: Brudbuketten är en vacker detalj som kommer att lyfta fram din outfit på bröllopet. Börja leta efter en bukett i god tid, så att du har möjlighet att välja blommor som är i säsong.
 9. Blomsterdekorationer: Blomsterdekorationerna kommer att sätta stämningen för ditt bröllop. Börja planera dina blomsterdekorationer i god tid, så att du har möjlighet att beställa de blommor du vill ha.
 10. Mat och dryck: Maten och drycken är en viktig del av bröllopet. Se till att välja mat och dryck som dina gäster kommer att uppskatta.
 11. Underhållning: Underhållningen är en viktig del av bröllopet. Se till att välja underhållning som kommer att få dina gäster att dansa och ha roligt.
 12. Logi: Om du har bröllop på en plats som inte är i närheten av dina gästers hem bör du se till att ordna med logi för dem.
 13. Transport: Om du har bröllop på en plats som är svår att nå bör du se till att ordna med transport för dina gäster.
 14. Bröllopsresa: Efter bröllopet är det dags att njuta av din bröllopsresa. Börja planera din bröllopsresa i god tid, så att du kan få den resa du har drömt om.

Att planera ett bröllop kan vara mycket arbete, men det är också en fantastisk upplevelse. Genom att planera i god tid och tänka på de viktigaste sakerna kan du skapa ett bröllop som du kommer att minnas för resten av livet.

Bilder från fantastiska Frida Furberg Photographer

Frida hjälper dig skapa minnen med varma, ljusa och glädjefulla bilder från bröllopsdagen. Se henne profil här. 

Se fridas profil
Brudtärnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *