Stallgården Bröllop and Event AB
Stallgården Bröllop and Event AB

Stallgården Bröllop and Event AB

Leverantörsbiografi

Om oss

Strax utanför Vellinge i Skånes vackra landskap hittar ni Stallgården med vitkalkade stenväggar med ett vackert ljusinsläpp genom de blyinfattade stallfönsterna.

Gården

Gården ligger inbakad i Skånes vackra sädesfält och är byggd år 1870. Den består av ett stort boningshus, ett stall, en enorm lada, en fantastiskt mysig trädgård och är omgiven av stora fina gröna ängar och åkrar. När vi först satte foten i det fina boningshuset möttes vi av gårdens charmiga själ och anda – med heltäckningsmattor i olika färger och kakel i rosa och grönt.

För oss är det viktigt att under renoveringen lyckas bibehålla gårdens unika charm. Vi rustar om och rustar upp, men när man öppnar de stora trädörrarna och stiger in i huset möts man fortfarande av den unika, rustika känslan i sann gårdsanda! På nedre plan har gästerna tillgång till eget kök, där man tillsammans kan äta frukost eller varför inte laga en god middag kvällen innan festen drar igång?

I den mysiga loungen vill vi ge gästerna möjlighet att umgås i lugn och ro, sitta och prata, ta ett glas bubbel – känna sig som hemma!På nedre plan har vi även skapat det perfekta rummet för bruden att bli ompysslad i – Pigkammaren. Med stora speglar och bra ytor kan make up artist, hår stylist och fotograf tillsammans med bruden skapa sin magi, medan tärnorna sitter i loungen i rummet bredvid och väntar med spänning på att få se den vackra bruden.

Nedre plan erbjuder också dusch och toalett. En våning upp hittar man våra övernattningsrum. Bröllopssviten, Bondesviten och dubbelrummen Drängen och Fattighjonet. Rummen följer gårdens rustika anda och när man stänger dörren om sig vill vi att känslan av lugn och trygghet ska infinna sig hos våra gäster.

Stallet & Ladan

Stallet har i flera år varit hem åt många hästar. Trots långa rader av boxar, spiltor och sadelkammare såg vi lokalens otroliga potential så fort vi öppnade stalldörrarna och steg in.

Med sina generösa 150 kvm i festsalen erbjuds här rum åt 150 sittande gäster, en scen där musiken kan skapas och ett fantastiskt golv att dansa loss på! Vi vill framhäva stallets fantastiska karaktär, med högt i tak, dess otroliga bjälklag och tillsammans med fönstrens vackra ljusinsläpp skapa en unik lokal med oslagbar atmosfär.

Resten av stallets 91 kvm består av baren – med mingel avdelning, kapprum och toaletter samt stort kök där kocken och hans team kan skapa middagar man sent ska glömma! I anslutning till stallet ligger ladan. Denna enorma lada på 269 kvm och med 10 meter upp i nock, magisk känsla när man kliver in i den fantastisk ladan!

Det 10 meter höga taket har smyckas med ljusslingor som ringlas kring de vackra bjäklarna och fyller ladan med ett varmt sken.

Här är det bara fantasin som sätter gränser för vad som kan skapas – marknad, event, mässa, ceremoni, sittning, dans eller stor fest. Oavsett vilket så blir det en oförglömlig upplevelse!

 

Om mig

Pernilla Bohman – VD

Vi ordnar bröllop, event, möten, mässor, företagsfester och privata fester

Mitt namn är Pernilla Bohman. Jag är född 1969 och uppvuxen i Haparanda, norrbottens län. Det har varit lite kringliga vägar för att till slut hamna i vackra Skåne. Det har varit några mellanlandningar i USA, Kalmar, Stockholm och Aaschen i Tyskland innan jag hittade rätt. Jag är i grund och botten affärsutvecklare, logistiker samt systemvetare och har arbetat de flesta av mina yrkesverksamma år inom SAS koncernen. 2015 tog min kärlek ner mig till de vida vidderna i Skåne och våren 2016 gifte vi oss. Allt arbete med att arrangera vårt bröllop ledde till uppstarten av Stallgården.

Vi ville hitta en festlokal som skulle rymma 100 gäster utan att se ut som en kurslokal från -70 talet. Vi ville också ha möjlighet att ha med egen alkohol och mat och utan att kuvertpriset blev över 1000 kronor per gäst. Vi valde att inte gifta oss i kyrkan utan ville gärna ha vigseln på samma gård och om möjligt gärna få övernatta. I och med att det här var viktiga kriterier för oss så kände jag att det är nog det för andra också. Och en idé om ett helhetskoncept började ta form.

Därav kan vi på Stallgården erbjuda ett stort nätverk, allt ifrån band, discjockey, saxofonist, catering, florist, tårtkreatör, sminkös, frisör till transport. Lokalerna som vi hyr ut ingår scenljus, movingheads, högtalarsystem, mikrofoner, projektorer, ismaskin, bord, stolar, dukar, all servis, vaser, karaffer, bestick, eldkorgar, grillar och mycket mer. Lokalen hyr vi ut fredag fm till måndag fm alternativt tisdag fm till torsdag em och vi erbjuder övernattning i bröllopsviten eller någon av våra andra dubbelrum. Stallgården är en magisk plats att ha sitt bröllop eller fest!

Bästa hälsningar

Pernilla Bohman