Pembert och Company
Pembert och Company

Pembert och Company

Leverantörsbiografi

OM PEMBERT & COMPANY

Sedan 2015 driver PEMBERT & COMPANY en framgångsrik cateringverksamhet i Malmö. Bolaget ägs av OS och VM-kocken Daniel Pembert, som är både kreativt ansvarig och ägare i bolaget. Som första bas landade cateringköket i Hyllie. Namnet blev Lokal 62.

Under 2017 tog Pembert och Company klivet in på Malmös matscen och öppnade upp lunch- och middagsrestaurang på Hotel DUXIANA på Norra Vallgatan. Det blev snabbt en mötesplats för de matintresserade gästerna i kvarteren och vår oklassiska råbiff tog sin form.

I februari 2018 gick flyttlasset vidare och verksamheten flyttade in på restaurang LOKAL 17 belägen i STUDIO-huset på Hjälmarekajen 17. Inom kort öppnades även matlagningsstudion, STUDIO 15, på Hjälmarekajen 15 i Malmö. 

Under våren 2020 förändrades vår omvärld drastiskt av Corona-pandemin, vilket gjorde att våra kommande projekt fick extra utmanande förutsättningar. Men vi hade bestämt oss för att satsa. Den 1 september 2020 öppnade ALNARP 9 på SLU campus i Alnarp och den 1 oktober 2020 slogs portarna upp på TORGET 02 – vårt eget mobila food truck-koncept.

2021 bjöd på fler spännande projekt att sätta tänderna i. I juni tog vi över driften av JÄGERSRO RESTAURANGER belägen på Jägersro Trav & Galoppbana. En fantastisk arena för häst-sport på högsta nivå och oändliga möjligheter för olika event i framtiden. Under året fick vi även möjlighet att öppna en systerrestaurang till Lokal 17 på ett riktigt premiumläge, något vi inte kunde tacka nej till.  Sagt och gjort, den 13 september öppnade LOKAL 17 HANSA, en riktig juvel mitt i city. 2022 gick i rask takt med fokus på konsolidering och interna strukturer. Vi fortsätter dock vår expansiva resa och i januari 2023 öppnas VINBAR 17 på Hansa, en vinstudio som kommer att fokusera på dryckesprovningar samt mat & dryck i kombination. Under 2023 kommer ytterligare projekt att lanseras, men de återkommer vi till 😊, Oavsett inriktning har vi samma drivkraft och ambition – att sätta guldkant på våra gästers mat, dryck och upplevelse. Här hittar ni lite mer om vad vi gör:

 

LOKAL 17

Ditt lokala vattenhål och mattempel. Här skapar vi luncher, matlagningsaktiviteter, middagar, mingel och julshower med nordiska och internationella storstadsinfluenser. 

 

LOKAL 17 HANSA

Lokal 17:s systerrestaurang på bästa premiumläge mitt i city – på Hansa.  Lik sin syster Lokal 17 i matväg men med en egen framtoning. Helgerna bjuder på bla råbifftasting, kvällarna på matlagningsevent samt fokus på viner och After Work på fredagar

VINBAR 17 HANSA

VINBAR 17 är en ny enhet som ger oss möjlighet att utveckla vår eventsida. Med fokus på framför allt vin men även andra spännande drycker erbjuder vi en variation olika typer av smak- och dryckesprovningar. Provningarna riktar sig både till den medvetne konsumenten som frekventerar Systembolagets vinkällarbutik rakt över källartorget samt våra företagskunder.

STUDIO 15

Vår kreativa matstudio som ger oss utrymme att utveckla recept/koncept och arrangera event, kurser och digitala matlagningsaktiviteter via ZOOM eller TEAMS.

ALNARP 9

Beläget mitt i hjärtat på SLU campus och med egen odlingslott utgår vi från det svenska skafferiet med mycket grönt på menyn. Här bjuder vi på lunch, fika och arrangerar företagsevent och bröllop – allt med underbara parker och gröna omgivningar som fond.

FOOD TRUCK – PEMBERT & COMPANY

Vår alldeles egen food truck bjuder på allt från modern street food till surdegspizza med influenser från hela världen.  Vi anpassar utbud beroende på vart vi är och vilket sammanhang vi befinner oss i. Under 2022 har det blivit bland annat surdegspizza på Torsjö Live och Limhamnsfestivalen, vegetarisk gnocchi på förtagsevent och Derby-burgare på Jägersro Trav & Galopp. Utomhussäsongen rundades av med skaldjurssoppa på Äppelmarkanen i Kivik.

PEMBERT & COMPANY PÅ JÄGERSRO

Med trav och galopp på högsta nivå som utsikt bjuder vi på klassiska rätter tillagade med omtanke och kvalitet. Beroende på säsong har vi surdegspizza och burgare i vår food truck, julbord i stora restaurangen eller vinterstämning i Derby Club. Det serveras klassiker såsom vår Jägersro-schnitzel och festliga middagar på årets alla storlopp och tävlingsdagar.

Välkomna till Pembert & Company